Γιατί όχι Unlimited;

Σήμερα, μερικοί πάροχοι web hosting, δίνουν πακέτα φιλοξενίας υποσχόμενοι απεριόριστους πόρους (χώρο στο δίσκο, απεριόριστη χρήση του δικτύου, απεριόριστες ιστοσελίδες σε ένα και μόνο πακέτο φιλοξενίας κ.α.)

Γιατί λοιπόν να περιοριστώ σε πακέτο φιλοξενίας που οριοθετεί τη χρήση μου;

Για αρχή, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως δεν υπάρχει σύστημα – server με απεριόριστους πόρους. Ακόμα και ο ακριβότερος server έχει κάποια όρια.

Ξέροντας λοιπόν ότι στο σύστημα υπάρχουν όρια, και ότι μοιράζομαι το ίδιο μηχάνημα με πολλούς άλλους, ο μόνος τρόπος για να είμαι σίγουρος ότι θα έχω διαθέσιμους τους πόρους που χρειάζομαι είναι να μπαίνουν περιορισμοί στη χρήση τους.

Τι θα γινόταν εάν ένας μόνο από τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζομαι τον server έκανε κατάχρηση του δικτύου για παράδειγμα; Τότε όλες οι υπόλοιπες ιστοσελίδες θα είχαν προβλήματα (αργή απόκριση ή ακόμα χειρότερα).

Θέτοντας αυτά τα όρια στα πακέτα φιλοξενίας αναγκάζουμε όσους χρειάζονται παραπάνω πόρους να μεταβούν σε Virtual Private Servers ή Dedicated Servers, ώστε να μην λειτουργούν οι λίγοι εις βάρος των πολλών.

Τα πακέτα VPS (Virtual Private Server) ή Dedicated server παρέχουν αυτονομία και πλήρη διαχείριση. Είναι πακέτα φιλοξενίας επαγγελματικά που σας παρέχουν συγκεκριμένους πόρους μόνο για τις ανάγκες του ή των δικών σας Web Site. Σε αυτά τα πακέτα φιλοξενίας μπορείτε να επιλέξετε και το λειτουργικό του Web Server (Linux VPS, Windows VPS, Linux Dedicated Server, Windows Dedicated server). Η επιλογή του λειτουργικού του Web Server εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο κατασκευής της Ιστοσελίδας (web site).

Έλεγξε προσεκτικά τις σελίδες των “απεριόριστων” πακέτων. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένας μικρός αστερίσκος, που να δηλώνει ότι “Ισχύει πολιτική ορθής χρήσης” ή κάτι τέτοιο.

Δεν μας αρέσουν αυτά!

Θυμίσου, το περιορισμένο δεν γίνεται απεριόριστο.

Το αντίθετο όμως ισχύει 🙂