H Δύναμη του AI στην διαδικτυακή ασφάλεια

Post By in Ασφάλεια on Απρ 27, 2023

 

H σημαντική επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον ψηφιακό κόσμο και σε πολλές εκφάνσεις της επαγγελματικής, κοινωνικής και προσωπικής μας ζωής, είναι σήμερα αδιαμφησβήτητη. Η κυβερνοασφάλεια, ως πεδίο εφαρμογής όλων των τεχνολογικών τάσεων, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί καταλυτικά από τη συνεχόμενη εξέλιξη του AI.

Μέσα από την κεντρική ιδέα του “The Power of AI in Cyber Security”, το 13ο Infocom Security – το κορυφαίο event για τον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και σημείο αναφοράς στην Ελλάδα για την ασφάλεια πληροφοριών – θα αναδείξει όλες τις εξελίξεις στο Cyber Security στην εποχή της ανέλιξης του Artificial Intelligence, της ραγδαίας ανάπτυξης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και των ολοένα και αυξανόμενων ποσοτικά και ποιοτικά απειλών στο κυβερνοχώρο.

Παράλληλα, στον ανανεωμένο και εξαιρετικό χώρο του ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ που θα πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης της μεγάλης κοινότητας των στελεχών και επαγγελματιών IT και φυσικά της αγοράς του τομέα των τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών της Ψηφιακής Ασφάλειας.
AI: Σύμμαχος ή Αντίπαλος

 

 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, αλλά όπως κάθε νέο τεχνολογικό επίτευγμα, μπορεί να έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις. Από τη μια πλευρά λοιπόν, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου μπορούν να αξιοποιήσουν εξυπνότερους τρόπους και πιο προηγμένα εργαλεία κακόβουλου λογισμικού, για να εισβάλουν ως επιτιθέμενοι στις IT υποδομές – με τις γνωστές πολύ αρνητικές συνέπειες – ενώ από την άλλη πλευρά, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει συστήματα και λύσεις με δυνατότητες αποτελεσματικής ανταπόκρισης σε κυβερνοεπιθέσεις σε ελάχιστο χρόνο και με τη μέγιστη απόδοση.

Στην ατζέντα της επικαιρότητας, κορυφαία θέση κατέχει σήμερα το ChatGPT και οι άλλες εφαρμογές OpenAI, εγείροντας σοβαρούς προβληματισμούς ως προς τη χρήση τους σχετικά με την προστασία των δεδομένων και ως προς τις δυνατότητες να δημιουργούν διάφορες μορφές κακόβουλου λογισμικού όπως εξελιγμένα και πιο επικίνδυνα ransomware.

Οι προκλήσεις λοιπόν που δημιουργούνται είναι μεγάλες, τόσο για τους ειδικούς επαγγελματίες, όσο και για τις εταιρίες παροχής λύσεων προστασίας. Η λύση, μπορεί να προέλθει πάλι μέσα από τις τεχνολογίες ΑΙ, αναπτύσσοντας καινοτόμα ευφυή συστήματα που θα αυτοματοποιούν τις διαδικασίες ανάλυσης κάθε κακόβουλης δραστηριότητας.
Εξερευνώντας έναν ασφαλέστερο ψηφιακό κόσμο

Απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω διλλήματα, αλλά και μια σειρά ακόμα από κρίσιμα θέματα, όπως η ειδική αντιμετώπιση των απειλών σε πολλές κάθετες αγορές όπως είναι ο κλάδος της βιομηχανίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, των κρίσιμων υποδομών κ.α., θα δοθούν από τους ομιλητές των θεματικών ενοτήτων, των πάνελ συζήτησης και των workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά το διήμερο του Infocom Security με στόχο να καλύψουμε όλες τις σημαντικές πτυχές και τις αναδυόμενες τάσεις στο Cyber Security ως εφόδια για τη διερεύνηση και την οικοδόμηση ενός ασφαλέστερου τεχνολογικού οικοσυστήματος.

Η νέα προσέγγιση στη διαχείριση ταυτότητας (Identity), η εξέλιξη στην ασφάλεια στο υπολογιστικό νέφος (cloud) και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoΤ), η βέλτιστη παροχή υπηρεσιών διαχειριζόμενης ασφάλειας (MSSP), η ανάπτυξη των μοντέλων αρχιτεκτονικής μηδενικής-εμπιστοσύνης (Zero Trust) και προστασίας της Υβριδικής Εργασίας (SASE) καθώς επίσης όπως πάντα ο κομβικός ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα και των επαγγελματιών του χώρου, η επίτευξη της μέγιστης ανθεκτικότητας (Resilience), ευαισθητοποίησης (Awareness) και Ιδιωτικότητας (Privacy) μέσα από στρατηγικές Διακυβέρνησης, Ρίσκου και Συμμόρφωσης (GRC) θα είναι μερικά από τα σημεία κλειδιά που θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε μέσα από το περιεχόμενο του φετινού συνεδρίου.
Έκθεση Εταιριών Χορηγών

Όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του Infocom Security 2023, θα πραγματοποιηθεί παράλληλη έκθεση των χορηγών εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ψηφιακή ασφάλεια, προκειμένου να συναντηθούν με τα στελέχη τους και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες τους και γενικότερα για όλες τις εξελίξεις στο χώρο.
Το InfoCom Security, έχοντας την καθολική αναγνώριση από το σύνολο της συγκεκριμένης αγοράς, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες του χώρου καθώς και κορυφαία brands παγκόσμιας δραστηριότητας που υποστηρίζουν το event και συμμετέχουν στο περιεχόμενο και την έκθεση.
Δικτύωση μιας μεγάλης κοινότητας επαγγελματιών

Η μεγάλη κοινότητα των επαγγελματιών από το χώρο της πληροφορικής και των τεχνολογιών ευρύτερα, κάθε επαγγελματικής βαθμίδας και θέσης, που έχει δημιουργήσει το συνέδριο Infocom Security και το περιοδικό IT Security Professional, θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί ξανά σε έναν νέο, ανανεωμένο χώρο που καλύπτει τις απαιτήσεις μιας κορυφαίας εκδήλωσης.

Το Ωδείο Αθηνών στις 26 & 27 Απριλίου αναμένεται να γίνει ο τόπος συνάντησης και δικτύωσης, για τα στελέχη των τμημάτων IT (CTOs, CIOs, CISOs, IT Managers, IT Auditors – Engineers – Administrators, Risk & Compliance Managers, DPOs, e.t.c) από εταιρίες και οργανισμούς όλων κάθετων αγορών του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, καθώς και για επαγγελματίες από το κανάλι της Πληροφορικής, εταιριών που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων και την παροχή λύσεων και υπηρεσιών ΙΤ, όπως επίσης και για πολλούς ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και ερευνητές.

0 comment