SSL / TLS Πιστοποιητικό

Κρυπτογράφηση των δεδομένων μεταξύ της ιστοσελίδας και του επισκέπτη.

Καλύτερες επιδοσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Οι περιηγητές αρχίζουν να προειδοποιούν τους χρήστες τους, όταν μπαίνουν σε σελίδα χωρίς κρυπτογράφηση.

Ίσως ήδη να έχετε πετύχει κάποια τέτοια προειδοποίηση… Αλλά αν δεν έχετε ακόμα, είναι σίγουρα θέμα χρόνου. Οι περιηγητές όπως ο Chrome άρχισαν σιγά σιγά να αυξάνουν τις προειδοποιήσεις για σελίδες που δεν κάνουν χρήση SSL, και στο κοντινό μέλλον ανακοίνωσαν ότι θα γίνεται ενεργά. Η Mozilla ανακοίνωσε το ίδιο. Ό,τι ιστοσελίδα και να έχεις, δεν θέλεις ο επισκέπτης σου να λαμβάνει ειδοποιήσεις ασφαλείας, ότι η σύνδεσή του με αυτήν είναι αναφαλής και πιθανώς επικίνδυνη, όταν την επισκέπτεται.

Η Google δίνει θέσεις σε ιστοσελίδες με SSL / TLS

Το 2014 η Google ανακοίνωσε ότι η χρήση SSL θα επηρεάζει την κατάταξη της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα. Έκτοτε, έγινε γνωστό ότι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση έχουν δει έως και 5% αύξηση στην επισκεψιμότητά τους, σε σχέση με αυτές που δεν έχουν. Η σημασία του SSL / TLS στις μηχανές αναζήτησης αναμένεται να μεγαλώσει, αφού πιέζουν να χρησιμοποιούνται μόνο ασφαλείας HTTPS συνδέσεις.

Οι περιηγητές υποστηρίζουν HTTP/2 μόνο με κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες

Το HTTP/2 – η δεύτερη μεγάλη έκδοση του HTTP δικτυακού πρωτόκολλου – έχει επικυρωθεί από τον IETF (Internet Engineering Task Force) και πλέον χρησιμοποιείται στο 18% της συνολικής κίνησης του διαδυκτίου, με συνεχώς ανοδικές τάσεις.
Μερικές βελτιώσεις του HTTP/2, μεταξύ άλλων, είναι η 20-30% μείωση στο χρόνο ανοίγματος μίας ιστοσελίδας και καλύτερο μοντέλο επικοινωνίας. Σύντομα θα υποστηρίζεται από όλους του μεγάλους περιηγητές, και αν θέλεις η σελίδα σου να χρησιμοποιεί το νέο HTTP/2, χρειάζεται απαραιτήτως HTTPS URLs γιατί είναι υποχρεωτικό από τον IETF.

Το Gmail ειδοποιεί εάν ένα email δεν παραδίδεται ασφαλώς

Μερικούς μήνες πριν, το Gmail πρόσθεσε ένα νέο εικονίδιο προειδοποίησης, όταν ένα email δεν παραδίδεται κάνοντας χρήση ασφαλούς σύνδεσης με SSL / TLS. Αυτό σημαίνει ότι δεν αρκεί η κρυπτογράφηση στις ιστοσελίδας, αλλά είναι εξίσου απαραίτητη και για τους διακομιστές των mails σου. Είμαστε σίγουροι ότι και άλλοι email πάροχοι θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το SSL;

Το SSL, σημαίνει Secure Sockets Layer, και είναι ένα ψηφιακό πρωτόκολλο ασφαλείας, που κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που στέλνονται από έναν περιηγητή σε έναν διακομιστή. Το SSL πιστοποιητικό χρησιμοποιείται σηνήθως για να προστατέψει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμούς κάρτας, όνομα και κωδικό χρήστης, email διεύθυνση και άλλα. Μία ιστοσελίδα με SSL πιστοποιητικό ταυτοποιείται με μερικές ενδείξεις εμπιστοσύνης, όπως “https”, ένα λουκέτο στη μπάρα του περιηγητή, μία δήλωση κάποιας επώνυμης αρχής πιστοποίησης, και μία πράσινη μπάρα πριν το URL της ιστοσελίδας σε μερικές περιπτώσεις.

Τι είναι το Domain Validated (DV) SSL πιστοποιητικό;

Ένα Domain Validated (DV) SSL πιστοποιητικό, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να να ασφαλήσεις ένα domain name, καθώς η αρχή πιστοποίησης (CA) που εκδίδει το πιστοποιητικό απαιτεί πληροφορίες μόνο για το domain name στο οποίο θα εγκατασταθεί. Αυτή η πιστοποίηση συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε μερικά λεπτά.

Τι είναι ένα Extended Validation (EV) SSL πιστοποιητικό;

EV σημαίνει Extended Validation και είναι το SSL που δίνει το μεγαλύτερο γόητρο. Ξεχωρίζουν κυρίως, γιατί έχουν ένα πράσινο ορθογώνιο στη μπάρα διεύθυνσης, που αναγράφει το όνομα της εταιρείας για την οποία εκδόθηκε. Χρησιμοποιούνται από σχεδόν όλες τις τράπεζες, Twitter, Paypal, και άλλους. Αυτά τα πιστοποιητικά, απαιτούν οι εταιρεία να περάσει από έναν προσεκτικό έλεγχο για να εκδοθούν.

Μπορώ να αποκτήσω πράσινη μπάρα στην ιστοσελίδα μου;

Ο μόνος τρόπος να αποκτήσεις πράσινη μπάρα είναι να ζητήσεις έκδοση Extended Validation (EV) πιστοποιητικού.

Μπορώ να βγάλω EV πιστοποιητικό;

Το κύριο κριτήριο είναι να υπάρχει επίσημη εταιρεία ή ατομική επιχείρηση σε κάποια χώρα.

Παρέχεται κάλυψη για www και μη-www;

Η Comodo παρέχει κάλυψη για www και μη-www. Αρκεί το πιστοποιητικό να εκδοθεί για το www domain, η μη-www έκδοση θα καλύπτεται αυτόματα.

Τι είναι το Wildcard SSL πιστοποιητικό;

Τα Wildcard SSL πιστοποιητικά μπορούν να καλύψουν ένα κύριο domain name (www.domain.com) και απεριόριστα subdomains (mail.domain.com, login.domain.com, test.domain.com, κ.α.).

Τι είναι η εγγύηση;

Η εγγύηση ενός πιστοποιητικού καλύπτει τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν, μετά από παραβίαση ή hack, που προκλήθηκε όμως από αδυναμία του πιστοποιητικού. Το μέγεθος τις εγγύησης διαφέρει, πράγμα που σημαίνει ότι ακριβότερα πιστοποιητικά έχουν και μεγαλύτερη εγγύηση.